tirsdag 1. september 2009

Månedens olje - Eukalyptus

Vi overfører tradisjonen med månedens olje fra meditrina.no, og kommer til å ta opp aktuelle oljer. Oljene vi tar opp kan både være oljer vi har i butikken, eller oljer vi mener passer i tiden. Denne måneden tar vi opp den eteriske oljen av Eukalyptus, fordi denne er nyttig nå når høsten smyger seg innpå oss og forkjølelsen gjør inntog.Norsk navn: Eukalyptus
Engelsk navn: Eucalyptus
Latin: Eucalyptus globulus
Familie: Myrtefamilien
Plantedel: Blad og grener
Fremstilling: destillering
Flyktighetsgrad: topp
Febertreet
Eukalyptustreet er også kalt febertreet fordi det har egenskaper som kan hjelpe med å senke feber og lindre forkjølelse. Den eteriske oljen virker antiseptisk, bakteriedrepende, virushemmende, slimløsende, sopphemmende, sårlegende, krampeløsende, betennelseshemmende, blodrensende, smertestillende og urindrivende noe som hjelper kroppen å bekjempe feber og forkjølelse. Denne oljen er altså høyaktuell i disse dager da mange barn begynner på skole, og forkjølelsene har oppspring. Oljen er også super mot snue i et dampbad.


Muskelsmerter
Har du muskelsmerter, vonde muskler og ledd, revmatisme, leddgikt eller forstuinger er denne oljen god til massasje, kompresser og bad. Den øker blodsirkulasjonen, virker betennelseshemmende og muskelavslappende. Når blodsirkulasjonen øker, strømmer nytt blod til muskler og ledd, og opphopninger av avfallstoffer og lymfe har større mulighet til å få seg bort fra vevet. Sammtidig får også vevet ny næring fra det nye blodet.
Antibiotisk virkning
Den eteriske oljen av eukalyptus har en antibiotisk virkning, og kan derfor anvendes ved feber, og sykdom. Den er spesielt god ved urinveisinfeksjon, da den også virker urindrivende, og benyttes da som et sittebad. Har du bihulebetennelse kan du også prøve et dampbad for å rense opp bihulene.Virkning i huden
Eukalyptus virker lindrende og kløestillende på huden. Oljen an virke sårlegende og er god til betent hud.
Følg med her i bloggen den kommende måneden for oppskrifter med eukalyptusoljen. Du kan kjøpe eukalyptusolje i vår nettbutikk.

Forsiktighetsregler:
En eterisk olje bør aldri benyttes ufortynnet på huden. Bland den alltid ut med en baseolje. Du bør ikke benytte eteriske oljer innvortes da mange oljer kan ha en giftig virkning innvortes. Forhør deg alltid med en ekspert.
Denne informasjonen om oljen, planten og dens virkning er kun ment til å være informasjon til forbruker. Økobutikken står ikke ansvarlig hvis du ønsker å benytte deg av noen av tipsene du kan finne i denne bloggen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar