fredag 24. juli 2009

Hva er stevia, og hva brukes det til?

Stevia er en urt som vokser i naturen på litt fuktige plasser. Urten tåler dårlig å tørke ut. Du kan fint dyrke stevia hjemme, men det er anbefalt å ha den i stuevindu med sol, eller i drivhus. Stevia dyrkes som staude i varmere land. Den liker mye gjødsel og vann. Det er også lett å ta stiklinger fra denne planten. Knepp av en bit og stikk den i jorden – ikke i vann.

Stevia er mest kjent for å være 30 ganger søtere enn sukker, og mange bruker stevia som erstatning til sukkeret i kosten. Stevia er blant de svært få kalorifrie sukkererstatninger som viser positiv effekt ved vektkontroll. Stevia regulerer blodsukkeret, og brukes i flere land som medisin for diabetikere.

Urten har også god virkning i huden. Stevia virker oppstrammende og kan påføres den tynne huden rundt øynene. La det sitte på en liten halvtime og rens av. (den er nemlig litt klissete!) Eller du kan bruke den som ansiktsmaske med samme prosses som øyeoppstrammer.
Stevia er svært bakteriedrepende – den har vist seg å være effektiv på et bredt spekter av forskjellige bakterier.

Vi fører økologisk stevia i flytende og tørket form.
Da det ikke er lov å selge stevia som næringsmiddel innenfor EU, selger Økobutikken utelukkende stevia som et produkt til huden. Vi kan derfor dessverre ikke legge ut oppskrifter på mat med stevia her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar